Klädsel till bröllopsfesten

Kan jag ha samma kläder på bröllopsfesten som jag hade på själva bröllopet? Kan jag ha en rosa kavaj eller en svart klänning på bröllopsfest?

Förslag på moderiktig klädsel...Grunden för klädsel till festen i samband till bröllopet är enkel; klä dig inte vackrare än bruden! Bruden (och brudgummen) ska vara i centrum med dess vackra vita klänning och så ska det vara. Ofta står det i inbjudningskortet till bröllopet vad för klädsel som brudparet önskar att gästerna ska ha, men klä dig vårdat – en vacker klänning och en fin kostym brukar fungera och brukar sällan "sticka ut" för mycket.

Det är vanligt att man har samma kläder på festen som man har i samband med vigselceremonin och det är helt okej att ha på sig en rosa kavaj, dock brukar svart symbolisera annat än glädje som bröllopet och dess fest ska vara, så en svart klänning rekommenderas ej att  ha på vid bröllopsfesten.

Festkläder behöver inte vara allt för dyra, om du vill tänka ekonomiskt, utan att tumma på kvalitén. Både Ellos och Vingåker Factory Outlet har moderiktiga kläder till bra priser, så att du kan vara festklädd och vara vacker under hela bröllopsdagen.