Toastmastern

Att vara toastmaster är ett ärofyllt, och viktigt, uppdrag. Du ska tillsammans med brudparet se till att det blir en händelsefull och minnesvärd bröllopsfest och en stor dag för både de som närvarar vid bröllopet och för det lyckliga brudparet som ingår ett förbund med varandra.

Toastmastern bör vara bra klädd...Du ska ha brudparet i fokus och se till att deras önskemål tillgodoses så mycket som möjligt. Tillsammans med dem ska du planera vilka som ska hålla tal under bröllopet och när de ska hålla sitt tal under bröllopsmiddagen. Beroende på var någonstans som bröllopet ska anordnas, ska du se till att praktiska saker sitter på plats; ska bröllopsfesten anordnas inom- eller utomhus? Är det vinter- eller sommarbröllop? Vilka önskemål har brudparet på underhållning och vad för teknisk utrustning behövs för att artisterna och underhållarna ska kunna göra sitt uppträdande eller bröllopssång? Vad får allting kosta? När ska ni skicka ut inbjudningskorten och när ska man svara på inbjudan?

Det kan uppskattas att brudparet får bröllopspresenter och då kan det vara trevligt att få olika presenter och undvika dubletter av samma kärleksfulla present. Därför kan det vara en fördel att ni tar fram en lista över presenter som brudparet önskar som kan skickas ut till bröllopsgästerna och gärna kontaktuppgifter till alla gäster som så önskas, så att gästerna kan komma överen som vem som kan köpa vad. För två presentkort för en kärleksweekend till samma resmål kan vara onödigt och då kan det vara bra om brudparet får en weekend och en servis.

Toastmaster är en aktiv del inför bröllopet och tillsammans kan det skapas kärleksfullt bröllop för alla, så att det blir en minnsvärd kväll för alla. Får du chansen att bli en toastmaster – ta den, för det är ett ärofyllt förtroendeuppdrag. Se till att du inte bara ägnar dagen till att spela casino, utan även tid för brudparet!