Var ska vi hålla bröllopsfesten?

Den första frågan i samband med att ni planerar en bröllopsfest är vanligtvis var ni ska hålla bröllopsfesten – en central fråga i sammanhanget för att sedan kunna bjuda in bröllopsgäster till rätt plats och vid rätt tidpunkt.

Bröllopsfest i Venedig?Ofta finns det förslag, tankar och idéer från brudparet om var man vill bli hyllad någonstans och var man vill dansa bröllopsvalsen och bröllopsfesten brukar vara i närheten av var bröllopet äger rum någonstans. Äger bröllopet rum vid en herrgård, är herrgården en bra plats för att arrangera bröllopsfesten, om bröllopet äger rum i en kyrka, moské eller annan religiös byggnad, brukar trossamfundet kunna vara behjälpliga med förslag på ställen för bröllopsfesten.

En fördel med när ni hittar plats för bröllopsfesten är att ni bokar lokalen i god tid, då populära ställen brukar vara fullbokade i lång tid, framförhållning kan därför vara positivt. Om det finns släkt och bekanta som kommer långt avsides från landet, är det en fördel att ni bokar hotell för dessa, många hotell brukar erbjuda lokaler i samband med hotellbokning – då brukar de även hjälpa till med festmat och dryck, så behöver ni inte tänka på detta. 
 

Tips på hotell och festlokaler